باعرض تسلیت به مناسبت شهادت مظلومانه رئیس مذهب تشیع حضرت امام جعفرصادق علیه السلام

مجموعه فعالیتهای امام صادق(ع) را می توان در چند بخش زیر دسته بندی کرد:

1- فعالیتهای عبادی؛ 2- فعالیتهای فرهنگی؛ 3- فعالیتهای ی؛ 4- فعالیتهای اقتصادی؛ 5- فعالیتهای نظامی و دفاعی؛ 6- فعالیتهای بهداشتی درمانی.

طولانی بودن دوران امامت امام صادق(ع)، کشمکش ی میان دولتمردان معاصر ایشان و شکوفایی و تحول فرهنگی در آن زمان، عواملی است که موجب شد تا آن حضرت نهضت فرهنگی روی بیاورند.

امام صادق(ع) در زمینه پرورش شاگردان به عواملی نظیر تخصص محوری، اهتمام به ادبیات عرب، آگاهی بر حرکت آموزشی، گزینش مطالب، پرورش روحیه پرسش گری، رعایت حال فراگیران، برخورد مساوی با فراگیران، توأم کردن علم با عمل عنایت داشتند.

از فرازهای مهم حیات ی امام(ع) مواجهه و رفتار حضرت با خلیفه غاصب عباسی منصور دوانیقی و ماموران او است. این قطعه از زندگانی حضرت ماجراهای خواندنی و شگفت انگیزی را در تاریخ به یادگار نهاده است. زیرا امام گاهی با لحن بسیار آرام و ملایمی با منصور سخن گفته است و گاهی هم با نهایت شدت و صلابت با او و اطرافیانش برخورد کرده است.

امام صادق (ع) در مباحث اخلاقی بدون آنکه اصطلاحات مشکل حکمت عملی را بکار برد و در تنگنای استدلال خشک برهانی قرار گیرد با استمداد از مکتب وحی، حقایق اخلاق را بطور روشن و واضح بیان میکند.

به عنوان نمونه وفای به عهد نسبت به کودکان در سیرۀ امام صادق(ع) مورد توجه قرار گرفته است. امام صادق(ع) می فرمایند: أَحِبُّوا الصِّبْیانَ وَ ارْحَمُوهُمْ، وَ إِذَا وَعَدْتُمُوهُمْ، فَفُوا لَهُمْ؛ فَإِنَّهُمْ لَایرَوْنَ إِلَّا أَنَّکمْ تَرْزُقُونَهُم؛ کودکان را دوست بدارید و به آنها محبت کنید، پس اگر به آنان وعده ای دادید، به آن وفا کنید؛ زیرا آنان روزی خود را در دست شما می بینند.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها